Turecko jako estetická velmoc: Proč jsem se rozhodl pro transplantaci vlasů v této zemi?

Marek  před zákrokem

Marek B.

Poslední roky jsem zaznamenal značné řídnutí vlasů. Ano, stejně jako většina mužů, tak i já jsem si tento jasný fakt nechtěl připustit. V určitý moment jsem dospěl do fáze, kdy jsem si řekl, že je na čase se tomu postavit a začít to řešit. Samozřejmě jsem nejdříve vyzkoušel desítky kosmetických produktů, které nepomohly. Díky navštívení trichologa, který mi vyšetřil pokožku hlavy a vlasy, jsem se rozhodl pro zásadní krok, a to pro transplantaci vlasů. 

A co vlastně toto rozhodnutí znamenalo?

Hledání kliniky v ČR

Začal jsem si o transplantaci vlasů zjišťovat více a hledal možnosti. Zjistil jsem, že transplantaci vlasů nabízí české kliniky, první kroky tedy vedly na kliniky v ČR. Bohužel nejen vysoká cena, ale i minimální zkušenosti a historie v rámci transplantace vlasů mne donutila zjišťovat další případné možnosti i mimo ČR.

Kliniky v zahraničí

Po neúspěšném vybrání kliniky v ČR, jsem začal aktivně hledat kliniky v zahraničí. Zajímaly mne tyto důležité faktory: historie v rámci transplantace vlasů, reference od pacientů, úroveň estetické medicíny apod. K mému překvapení jsem zjistil, že velmocí na transplantaci vlasů je Turecko. Ze začátku jsem byl k této informaci velice skeptický, ale po delším a důkladném vyhledávání jsem se usvědčil že Turecko splňuje moje kritéria pro to abych se začal více a cíleně zajímat o transplantaci vlasů v této estetické velmoci.

Hledání kliniky v Turecku

Tak tato část byla vážně “záživná”, Turecko láká na rychlý, profesionální přístup. Jednoduše řečeno: napiš nám na whatsapp , pošli fotku, domluv si termín, odleť a za 3 dny máš hřívu. Tak takhle to nefunguje. U každé kliniky,  kterou jsem kontaktoval tak byla naprosto špatná komunikace, většina klinik mi nedokázala odpovědět na mé dotazy k zákroku, žádná z kontaktovaných klinik mne nepřesvědčila k tomu abych se rozhodl pro zákrok. Což pro mne bylo naprosto nepochopitelné dle předchozích aspektů, které nasvědčovaly tomu, že v nejbližší době odjedu. A co teď?

Zastoupení turecké kliniky přes Vlasy z Turecka

Po neúspěšném hledání kliniky na vlastní pěst jsem našel v česku agenturu, která zprostředkovává transplantaci vlasů na klinice s kterou spolupracují. Zavolal jsem na telefonní číslo, které bylo na jejich webu a domluvil si termín konzultace. Během konzultace mi byly zodpovězeny veškeré moje dotazy. Po zjištění toho, že agentura vyřídí vše za mne a “jediným” mým úkolem je dostavit se k odletu, bylo mé rozhodnutí jasné. LETÍM DO TURECKA NA VLASY.


Dnes je to 16 měsíců od zákroku a vidím to jako jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem pro své sebevědomí mohl udělat. Přátelé mi říkají, že vypadám o 8 let mladší, nicméně pro mě je důležité, že jsem sám se sebou nyní spokojený.  Pokud přemýšlíte nad transplantaci vlasů, tak mohu říct jen jediné - JDĚTE DO TOHO!

 Foto pod článek