3 mýty o transplantaci vlasů

3-myty-o-transplantaci-vlasu

1) Nastřelení umělých vlasů

Použití termínu "transplantace vlasů" je v našem oboru přesnější než nevhodně zvolené "nastřelení". V oblasti péče o vlasy se nepracuje s umělými vlasy v pravém slova smyslu. Naše procedury jsou podobné transplantacím lidských orgánů. Provádíme transplantaci Vašich vlastních vlasů z oblasti, kde jsou dostatečně husté (například z temene hlavy), do oblastí, které jsou z různých důvodů řidší, jako jsou například kouty. Naše metody jsou založeny na odborných znalostech a technikách, díky kterým je možné dosáhnout přirozeně vypadajících a trvalých výsledků.

2) Transplantované vlasy mám na celý život

 Toto tvrzení by nevyslovil nikdo, kdo se seriózně věnuje našemu oboru. Podobně jako v případě stomatologické péče, i zde klíčový význam připadá individuálním tělesným dispozicím klienta. To platí i v situaci, kdy operatér provede zákrok na sto procent svých možností.

Co však můžeme s jistotou slíbit a zaručit, je, že každý zákrok, který u nás podstoupíte, bude proveden na absolutně nejvyšší možné úrovni. Kromě toho se na nás můžete spolehnout, že Vám poskytneme veškerou potřebnou podporu a poradenství týkající se následné péče a správného postupu při ošetřování.

 3) Nejkvalitnější kliniky jsou v ČR

Tento názor lze občas zaznamenat zejména mezi klinikami, které vnímají zdravou konkurenci ze zahraničí jako hrozbu. Nechceme dehonestovat práci českých klinik, avšak je třeba uznat, že v porovnání se zkušenostmi zahraničních klinik, například v Turecku, jsou naše domácí zkušenosti teprve v počáteční fázi. V Turecku se oblasti, jako je transplantace vlasů, věnují s hlubokým závazkem již více než tři dekády. Podobně, jak u nás existuje specializované vzdělávání v oblasti kardiologie na vysoké škole, v Turecku se najde specifický obor zaměřený výhradně na transplantaci vlasů. Tato specializace a dlouholetá tradice v oboru přináší významnou odbornost, kterou je třeba uznat a respektovat.